starsis applies terrazzo furniture to orthodontist surgery in south korea

in the south korean city of hwaseong-si, design studio starsis has realized the interior of an orthodontist practice. characterized by bright spaces and a rich material palette, the project has been formed by the architect to perfectly fit the needs and background of the client while creating a tranquil environment for awaiting customers.

all images © hong seokgyu

when approaching the design, starsis took inspiration from teeth and the layout of the human jaw to create a plan from rounded, overlapping shapes. after applying this idea to the architecture, it resulted in an internal space in which the oval forms overlap. by limiting straight lines and placing curves inside the tight space, the organic aesthetic is maximized, creating a soft and friendly atmosphere within the orthodontist surgery.

the reception desk and hardwood shelves made from terrazzo, viewed from the waiting area

the interior is defined by white walls lit with warm-colored lights, terrazzo furniture, wooden fittings built into the walls and plants full of lush greenery to provide a sense of ease and relaxation for those who visit the practice for treatment. these materials are combined by the steel furniture, which is finished with paint and placed above the terrazzo floor in perfect harmony.

the entrance viewed from the corridor, and wooden and steel furniture for waiting customers

the furniture and reception desk viewed through the glass window

the wall with the reception desk and hardwood shelves made from terrazzo

the walls are 3.7m high and made of steel for solidity

there is an inspection room, a corridor and a powder room

the triage room viewed through the glass where the floor and walls are finished with 50 x 50mm white tiles

the corridor leading to the examination room

the corridor leading to the consulting office and photography room

on the wall there is built-in furniture where examination instruments can be placed and stored

steel pillars with sketches of spatial symbols and geometric shapes

project info:

project name: malocclusion ; offbeat teeth

location: 127-5, dongtansunhwan-daero, hwaseong-si, gyeonggi-do, south korea

total area: 2198.31 ft2 (204.23 m2)

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

edited by: lynne myers | designboom

This content was originally published here.